latinica  ћирилица
09/11/2017 |  09:25 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

"С руба памети" и "Лица Лафоре" данас на филмском фестивалу "Први кадар"

Пројекција документарних филмова РТРС-а "С руба памети" и "Лица Лафоре" данас на 11. Међународном филмском фестивалу "Први кадар".
"Први кадар" - Фото: илустрација
"Први кадар"Фото: илустрација

Четвртог такмичарског дана 11. Међународног филмског фестивала "Први кадар" учествују и два документарна филма из продукције РТРС-а, "С руба памети", Милане Мајар, чија ће пројекција бити од 11 часова и 30 минута и "Лица Лафоре", Дениса Бојића од 17 часова и 30 минута.

Ове године фокус фестивала "Први кадар" је на домаћим и страним документарним филмова са идејом да се публици прикаже пресјек изузетно значајних и умјетнички вриједнованих документараца, али и да им се прикаже веома разнолик опсег тема којима су се бавили документаристи у посљедње двије године.

Документарни филм из региона ће приказати не само разнолике тематске оквире, него и веома богату продукцију документарних филмова и истаћи важност копродукцијских пројеката којих је у посљедње вријеме све више. То потврђује и значај фестивала, који стварају основну платформу за размјену искустава и стварање добрих партнерских односа међу умјетницима у региону.