latinica  ћирилица
09/11/2017 |  09:33 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Рамљак објављује дугове "Агрокора"

Повјереник Владе Хрватске за "Агрокор" Анте Рамљак објавиће колико је коме дужан овај концерн, те коме је признао потраживања, а коме није.
Агрокор (Фото: progressive.com.hr) -
Агрокор (Фото: progressive.com.hr)

Према "Лекс Агрокору" повјереник је дужан да састави табелу потраживања и назначи да ли поједино потраживање признаје или оспорава.

Објављивање ових података важно је због висине дугова, а посебно ће бити занимљиво колико је потраживања оспорено.

"Поготово због тога што је најављена могућност да се руској Сбербанци оспори дио потраживања, јер је покренула низ спорова и покушава се наплатити у иностранству", преносе хрватски медији и наводе да ће бити интересантно како ће бити приказана потраживања оних којима су већ исплаћени стари дугови.

На основу признатих потраживања требало би да буде формирана стална комисија повјерилаца.

Лондонски суд је након плаћања кауције пустио недавно на слободу одбјеглог власника концерна "Агрокор" Ивицу Тодорића, који је осумњичен за милионске проневјере у "Агрокору".

Према одлуци тог суда, Тодорићу, који се предао лондонској полицији, одузет је пасош, мора да носи електронску наруквицу и појави се на наредном рочишту заказаном за 2018. годину.

Словеначки портал "Сиол" јуче је објавио да је Тодорић незаконито присвојио 173 милиона евра добити у периоду између 2006. и 2017. године, како се наводи у кривичној пријави загребачког Жупанијског државног тужилаштва.

Извор: СРНА