latinica  ћирилица
09/11/2017 |  12:22 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Избор најбољих спортиста Српске 14. децембра

Манифестација 63. Избор десет најбољих спортиста Републике Српске биће одржана 14. децембра у Бањалуци, најавио је данас предсједавајући Организационог одбора Недељко Чубриловић.
Бањалука - Сједница Организационог одбора - Фото: СРНА
Бањалука - Сједница Организационог одбораФото: СРНА

Чубриловић је истакао да је избор најбољих спортиста Српске, који организује "Глас Српске", много више од спортске манифестације, не само због њене традиције дуге више од 60 година, већ и простора који покрива.

"Желимо да Републику Српску и на овај начин што боље представимо и дамо подстрек младим људима и спортистима", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци након сједнице Одбора, те захвалио свима који су прихватили учешће у организацији овог догађаја.

Он је изразио наду да ће Република Српска имати довољан број кандидата за најбоље, с обзиром на то да у њој дјелују 43 спортска струковна савеза, који би требало да најкасније до понедјељка, 13. новембра пошаљу своје приједлоге.

"Надам се да ће стручни жири на најбољи начин урадити свој посао и изабрати најбоље и најперспективније спортисте, те споменути најзначајније резултате и људе који су их остварили", додао је Чубриловић, који је и предсједник Народне скупштине.

Генерални директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић изјавио је да се на избор за десет најбољих спортиста Републике Српске могу пријавити и спортисти из Српске који живе и раде у Србији.

"Ове године направили смо компромис у коме ћемо, уз најбољег спортисту Српске, бирати и најбољег који је поријеклом из Српске, а спортску каријеру наставио је негдје ван граница Републике", навео је Дмитрашиновић и додао да ће предсједник жирија, највјероватније, "бити неко велико спортско име из Србије".

Он је додао да ће манифестацију пратити и богат културно-умјетнички програм, те да ће сатница и мјесто њеног одржавања бити накнадно саопштени.

Сједници у просторијама Народне скупштине присуствовао је и помоћник министра породице, омладине и спорта Српске Драган Јаћимовић.

Члан бањалучког Пливачког клуба "22. април" Михајло Чепркало проглашен је за најбољег спортисту прошле године у Републици Српској у традиционалном 62. Избору десет најбољих спортиста Српске, у организацији дневних новина "Глас Српске".

Извор: Срна