latinica  ћирилица
09/11/2017 |  14:13 | Аутор: РТРС

Трећи пут у каријери Адвокат напушта репрезентацију Холандије

Дик Адвокат, бивши селектор репрезентације Србије, трећи пут у каријери напустиће клупу Холандије и то послије само шест мјесеци.
Дик Адвокат (фото: feed.rs) -
Дик Адвокат (фото: feed.rs)

Адвокат је потврдио да неће продужити сарадњу са Фудбалским савезом Холандије по истеку исте на крају мјесеца послије пријатељских утакмица против Шкотске и Румуније.

"Испред мене су посљедње двије утакмице, напуштам репрезентацију. Још никоме нисам рекао да одлазим, тако да нисам преговарао са другим клубовима. Размишљам само о двије утакмице, а онда ћемо видјети шта даље. Исти сам као Луј ван Гал, никад не реци никад", рекао је Адвокат холандским новинарима у Абердину.

Он је у мају наслиједио отпуштеног Данија Блинда, али и са четири побједе из пет мечева није успио да одведе Холандију на Мундијал у Русији јер су испред били Шведска и Француска.

Кратко, само четири мјесеца, провео је и као селектор селекције Србије и то неуспјешно у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

Током дуге каријере водио је репрезентације Белгије, Јужне Кореје, Русије, Уједињених Арапских Емирата, а на клупској сцени ПСВ из Ајдховена, Глазгов Ренџерс, Борусију Менхенгладбах и Сандерленд.

Извор: Блиц, Танјуг