latinica  ћирилица
10/11/2017 |  09:20 ⇒ 09:24 | Аутор: РТРС

Мајстор Јокић се осветио Вестбруку, па добио невјероватну похвалу

Денвер игра све боље на крилима Николе Јокића! Нагетси су били бољи од Оклахоме, а млади центар још једном је играо одлично. Сомборац је остварио дабл-дабл учинак, са 15 поена и 11 скокова.
Никола Јокић  (Фото:NBA) -
Никола Јокић (Фото:NBA)

Прије мјесец дана ова два ривала играла су меч који је представљао загријавање за нову НБА сезону. Јокић је добио незгодан ударац, завршио је на паркету, а кривац за то био је Расел Вестбрук. МВП је насрнуо на српског аса без правог разлога. Дошло је вријеме да се поравнају рачуни. Јокић јесте лактом закачио ривала, али је Расу урадио нешто што ће га бољети много више. Оставио га је без побједе!

Јокић је одиграо још један сјајан меч. У претходном сусрету постигао је 41 поен, сада није толико решетао мрежицу, али је поново био на висини задатка.

Николу није служио шут као на прошлом мечу, из пет покушаја погодио је једну тројку, али су овога пута његови улази били сјајни.

Никола је послије скока у нападу, 51. секунду до краја ухватио лопту, поентирао и тако ријешио питање побједника.

Колико је добро одиграо Јокић, најбоље говори похвала коју је добио. Легендарни Реџи Милер, бивши НБА ас, а данас коментатор, био је у трансу.

- Никола је најбољи високи млади играч лиге! Бољи је од Ембида и Таунса, он је фантастичан - рекао је Милер.

Најбољи у редовима Денвера био је Мудиај (21 поен), док је Оклахому предводио Кармело Ентони са 28 поена. Расел Вестрбук је додао 13, колико је постигао и Пол Џорџ.

Јокић блиста, ушао је у форму и нема намјеру да стане!

ОСТАЛИ РЕЗУЛТАТИ:

Вашингтон - Лос Анђелес Лејкерс 111:95

Торонто - Нју Орлеанс 122:118

Хјустон - Кливленд 117:113

Сакраменто - Филаделфија 109:108

Денвер - Оклахома 102:94

Извор: Блиц