latinica  ћирилица
11/11/2017 |  16:01 ⇒ 16:34 | Аутор: РТРС

Обиљежено 25 година постојања Смучарског савеза Српске

Смучарски савез Републике Српске обиљежио је данас на Палама 25 година постојања, те су тим поводом додијељена признања учесницима Зимских олимпијских игара у Сочију 2014. године као и захвалнице институцијама које су подржале рад савеза.
Пале - Смучарски савез Републике Српске - Фото: СРНА
Пале - Смучарски савез Републике СрпскеФото: СРНА

Предсједник Смучарског савеза Републике Српске Драган Јефтовић рекао је да су признања добили Младен Плакаловић, Тања Каришик, Марко Рудић и Жана Новаковић.

Јефтовић је рекао да се могу похвалити да су током 25 година рада имали највећи број олимпијских кандидата у БиХ, те најавио да их очекују олимпијске игре у Јужној Кореји и да ће се трудити да пошаљу што већи број такмичара.

Он је истакао да тренутно имају два осигурана мјеста у смучарском такмичењу у мушкој и женској конкуренцији, те се надају да ће до квалификација у јануару наредне године остварити још неке норме.

Јефтовић каже да су у раду наилазили на разне препреке, али су успјели да буду најуспјешнији савез БиХ и Републике Српске.

Учесник Зимских олимпијских игара у Сочију Марко Рудић истакао је да је признање показатељ да постигнути резултати и улагања нису остали непримјећени, те нагласио да је врхунац његове каријере био одлазак на олимпијске игре у Ванкувер и Сочи.

Он је истакао да је послије Олимпијаде услиједила побједа на међународним ФИС такмичењима гдје је остварио најбоље бодове у дисциплини слалом од како постоје савези Српске и БиХ.

Младен Плакаловић каже да награда коју је данас добио није дошла случајно већ да се радом и трудом за њу изборио, те је истакао да ће сигурно учествовати на олимпијским играма у Јужној Кореји, односно да има олимпијску норму.

Смучарски савез Републике Српске заједно са Скијашким савезом Федерације БиХ чини Смучарски савез БиХ, који обједињује четири спорта - алпско скијање, ски-трчање, сноуборд и биатлон. Два савеза окупљају више од 30 клубова и 400 регистрованих такмичара.

Смучарски савез обиљежио је годишњицу у оквиру Скупштине Савеза на чијем су дневном реду били планови и програми за прошлу и предстојећу сезону.

Извор: СРНА