latinica  ћирилица
12/11/2017 |  12:45 | Аутор: РТРС

Турска негира извјештаје о плановима за отмицу Гулена

Турска је данас одбацила као смијешне извјештаје да су званичници те земље можда разговарали о плановима за отмицу имама Фетулаха Гулена који живи у САД и његовом пребацивању у Анкари у замјену за више милиона долара.
Фетхулах Гулен (фото: sputniknews.com) -
Фетхулах Гулен (фото: sputniknews.com)

У саопштењу из Амбасаде Турске у Вашингтону поновљен је захтјев Анкаре за испоручење Гулена за којег власти те земље наводе да је организовао прошлогодишњи неуспјели војни удар. У саопштењу се истиче да Турска не дјелује изван закона за постизање тог циља.

Саопштење турске Амбасаде објављено је након извјештаја дневника "Вол стрит журнал" у којем се наводи да специјални савјетник Роберт Милер води истрагу о наводном приједлогу према којем би бивши савјетник за националну безбједност Мајкл Флин и његов сан добили до 15 милиона долара за отмицу и испоруку Гулена турским властима.

"Турска и њен народ очекују испоручење Гулена из САД у Турску ради судског процеса. Као што смо и раније саопштавали, све оптужбе да ће Турска ради екстрадиције прибјећи начинима изван владавине закона, лажне су, смјешне и потпуно неосноване", истиче се у саопштењу из турске Амбасаде.

Извор: Срна