latinica  ћирилица
12/11/2017 |  18:37 ⇒ 13/11/2017 | 09:15 | Аутор: РТРС

"Још један покушај СДС-а да побјегну од одговорности за неуспјех референдума"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да СДС поново покушава да побјегне од одговорности за неуспјех у одржавању референдума о Суду и Тужилаштву, пошто у посљедње три године ништа не раде у интересу Републике Српске нити имају одговоре на најважнија национална питања.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Сада су љути што неуставно правосуђе БиХ није оптужило, осудило и затворило Додика на основу њихових лажи и подметања, па да мирно могу на изборе. Тиме показују да су њихова очекивања од Суда и Тужилаштва била не да се укину, нити да се доведу и правни оквир. Они су од њих очекивали да буду батина за њиове политичке неиостомишљеника. И зато сада кукњава", изјавио је предсједник Републике Срни.

На питање Срне да прокоментарише позив СДС-а да објасни "како то да је Тужилаштво БиХ обуставило вишегодишњу истрагу против њега неколико дана уочи повлачења одлуке о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ", Додик је рекао да је индикативно да СДС зна да је обустављена истрага против њега, а да он лично о томе ништа не зна, те да та странка изгледа добро зна када се некоме спрема оптужница, а када се одустаје од гоњења.

"Да су национално одговорна странка и сами би упутили јавни позив Суду БиХ с питањем због чега је издао одобрење да се прислушкује предсједник Републике Српске и какво је то тешко дјело било да су такве радње биле неопходне. Али СДС више није ни национална ни државотворна странка и од њих то готово више нико и не очекује", истакао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да "о пакту са странцима не може слово да држи партија којој је глава у једној амбасади, а која их и даље, упркос слијепој послушности, држи на црној листи".

Извор: СРНА