latinica  ћирилица
12/11/2017 |  19:02 | Аутор: РТРС

Звезда у финишу "преломила" ФМП

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу ФМП-а са 84:77 у дворани "Александар Николић" у оквиру осмог кола Аба Лиге. Звезда је теже од очекиваног славила над ФМП-ом, који се резултатски држао све до саме завршнице.
Црвена звезда (Фото: StarSport) -
Црвена звезда (Фото: StarSport)

Звезду је до побједе предводио одлични Џејмс Фелдин који је постигао 31 поен на мечу. Јовановић је додао 12, а по 11 поена постигли су Рочести и Лесор. 

Најефикаснији у редовима ФМП-а били су Човић са 19 и Оџо са 14 постигнутих поена. 

Шампион регионалне лиге се мучио у "преламању" утакмице, јер када год би Звезда покушавала да се поентерски одлијепи, промашивали би отворене шутеве и слободна бацања, а  ФМП је успевао да се преко Оџа и Човића врати у меч и учини га занимљивијим.

На крају је пресудио индивидуални квалитет, пре свега Фелдина и Рочестија, који су комбиновано постигли половину кошева Црвене звезде. 

Након осам одиграних утакмица у Јадранској лиги, Звезда има скор од шест побједа и два пораза, чиме избија на прво мјесто на табели, са утакмицом више од подгоричке Будућности која игра против Цедевите, док је ФМП петопласирана екипа са четири побједе и исто толико пораза.

У наредном колу Звезда 20. новембра иде у госте код Задра, док ФМП три дана раније дочекује Мегу. 

Извор: РТС