latinica  ћирилица
13/11/2017 |  16:17 ⇒ 16:23 | Аутор: РТРС

Успјешна посјета Маљковића Додику и Републици Српској

Божидар Маљковић, предсједник Олимпијског комитета Србије, боравио је у име Међународног олимпијског комитета у недјељу у Бањалуци, гдје је одржан састанак са Милорадом Додиком, предсједником Републике Српске.
Предсједник Републике Српске разговарао са предсједником Олимпијског комитета Србије - Фото: РТРС
Предсједник Републике Српске разговарао са предсједником Олимпијског комитета СрбијеФото: РТРС

Као и увијек, Додик је био одличан домаћин, а Маљковић је био делегиран у име свих олимпијских комитета бивших југословенских република, како би се што успјешније организовале Зимске олимпијске игре за младе у Сарајеву.

Резултат састанка је био више него успјешан, захваљујући предсједнику Додику и његовом разумијевању спорта уопште. Састанку је присуствовао и Игор Додик, брат предсједника Републике Српске, као и Раша Радовановић, прослављени репрезентативац и кошаркаш сарајевске Босне.

"За обје српске земље велика је ствар и од националног значаја када се на челу њих налазе Александар Вучић и Милорад Додик, који схватају све проблеме спорта уопште и рефлексно реагују на све проблеме који се појаве. Никада у историји нисмо имали да два предсједника тако страствено воле спорт и по мом скромном мишљењу то треба искористити и у Србији у Републици Српској. Још једном хвала Додику у име Међународног олимпијског комитета и моје лично име", рекао је за Блицспорт Маљковић.

ЗОИ за младе одржаће се у Сарајеву, четири спорта у источном дијелу града који припада Републици Српској, а четири у федералном дијелу Сарајева, што је основна идеја МОК-а који жели на овај начин да зближи народе.

Извор: Блиц