latinica  ћирилица
13/11/2017 |  17:21 | Аутор: РТРС

Копенхаген- Нема опасности по турске авионе, настављени летови

Летови авиона турске авио-компаније "Атласглобал" са аеродрома у данској пријестоници Копенхагену нормално су настављени, након што је безбједносном провјером утврђено да не постоји опасност по турске авионе, саопштено је из компаније.
Аеродром у Копенхагену (Фото: cph.dk/Promo) -
Аеродром у Копенхагену (Фото: cph.dk/Promo)


У саопштењу се наводи да је компанија обавијестила безбједносне снаге, убрзо након што је пријављено да постоји могућност да су авиони "Атласглобала" угрожени.

"Предузете су неопходне безбједносне мјере и безбједносне снаге су обавиле неопходне претраге, након којих није откривено ништа негативно. Желимо да обавијестимо јавност да се летови наших авиона из Копенхагена нормално настављају", саопштено је из "Атласглобала".

Из управе аеродрома у Копенхагену раније је саопштено да данска полиција претражује авион на аеродрому, због пријетњи по безбједност авиона турске авио-компаније "Атласглобал".

Портпарол аеродрома рекао је да постоји пријетња по безбједност летјелица турске авио-компаније у Европи, те да је турски авион помјерен на удаљени дио аеродрома, како би се спровела даља истрага.

Власти у Копенхагену затвориле су привремено због истраге десет терминала, који су нешто касније поново отворени.

Извор: Срна