latinica  ћирилица
13/11/2017 |  18:39 | Аутор: РТРС

УКЦ Српске на располагању за све контроле надлежних институција

Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске саопштио је да је ова установа на располагању свим ванредним и редовним контролама које спроводе надлежне институције с обзиром да, како наводе, послују у складу са законском регулативом.
УКЦ Бањалука - Фото: РТРС
УКЦ БањалукаФото: РТРС

У саопштењу се подсјећа да је од суботе, 11. новембра вршилац дужности генералног директора УКЦ-а Владо Ђајић донио одлуку да ће ова здравствена установа сносити трошкове боравка мајки, пратилаца или старатеља /оне који не потпадају под категорије из правилника/ који желе за буду уз дјецу током лијечења у болници до краја ове године.

Фонд здравственог осигурања Републике Српске саопштио је данас да ће упутити ванредну контролу у УКЦ да би утврдили због чега је наплаћивана пратња родитеља уз дијете за вријеме болничког лијечења, иако Фонд у потпуности сноси те трошкове када је пратња потребна.

У Фонду наглашавају да родитељи који са дјететом бораве у болници не плаћају ништа уколико љекар препоручи пратњу, што је прописано и правилником Фонда, који је на снази низ година.

Извор: СРНА