latinica  ћирилица
13/11/2017 |  19:12 | Аутор: РТРС

Димитров славио на дебију у Лондону

Бугарски тенисер Григор Димитров остварио је прву побједу у каријери на завршном Мастерсу, пошто је у 1. колу групе "Пит Сампрас" савладао Аустријанца Доминика Тима са 6:3, 5:7, 7:5.
Григор Димитров - Фото: Getty Images
Григор ДимитровФото: Getty Images

У другом мечу у Лондону од 21 сат састају се Шпанац Рафаел Надал и Белгијанац Давид Гофан. Мастерс у Лондону игра се за наградни фонд од осам милиона долара и њиме се спушта завјеса на сезону.

Димитров је први пут учесник овог турнира и у првом сусрету је успио да се радује.

Дуел је трајао скоро два и по сата и публика је могла да ужива у О2 арени. Први сет је ријешен у шестом гему када је Димитров послије пропуштене двије шансе искористио трећу да направи брејк и поведе са 4:2 што му је била довољна предност.

У другом су обојица одлично сервирала, само три гема су завршена на разлику, а у самом финишу је Тим сломио Бугарина и брејком са нулом дошао до 7:5 за продужетак меча.

Сјајна борба виђена је и у одлучујућем сету. Опет је Димитров трећу шансу претворио у брејк (4:3) и када је сервирао за побједу, Аустријанац се спасао изједначивши на 5:5. Ипак, одмах је изгубио сервис и Димитров је трећу меч лопту искористио за тријумф.

Извор: Блиц