latinica  ћирилица
14/11/2017 |  08:01 | Аутор: РТРС

Забрана саобраћаја за теретна возила преко Романије

За теретна возила је преко Романије и даље на снази потпуна забрана због отежаних услова за одвијање саобраћаја и снијега на коловозу, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Републике Српске, из којег подсјећају возаче да је од сутра законски обавезна зимска опрема на путевима у БиХ.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На осталим путевима у вишим предјелима и преко планинских превоја саобраћај се за сада одвија редовно, као и на осталим путним правцима у Српској, а неопходна је опрезнија вожња због мокрих и клизавих коловоза.

Видљивост је због магле смањена у котлинама и уз ријечне токове, а одрони земље на коловоз могући су на дионицама у усјецима и поред камених косина.

На дионици магистралног пута Љубогошта-Пале, у тунелу "Каловита брда", саобраћај је потпуно обустављен због санационих радова и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

Саобраћај је потпуно обустављен и на дионици магистралног пута Бијељина - Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Брчко-Бијељина, од Фабрике "Пирометал" до шљункаре-у близини скретања за мјесто Марићи, насеље Гредице, од 8.00 до 16.00 часова биће извођени деминерски радови, па ће саобраћај бити обустављан 30, а пропуштан 10 минута.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак, у мјесту Клакари Горњи, актуелне су обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова, и то 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова, саобраћај ће бити обустављан 30 минута, а пропуштан 10 минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршена је санација клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена радовима остаје на снази забрана за теретна возила, која су преусмјерена на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Једном саобраћајном траком, наизмјенично, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионици Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, због активираних клизишта.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања на прелазак границе.

Извор: СРНА