latinica  ћирилица
14/11/2017 |  10:44 | Аутор: РТРС

Републиканци вјерују у Трампа

Амерички предсједник Доналд Трамп неће имати противкандидата у Републиканској странци на наредним предсједничким изборима, јер републиканци сматрају да има велике шансе да буде поново изабран.
Доналд Трамп, предсједник САД-а (фото:  AP Photo/ Pablo Martinez Monsivais) -
Доналд Трамп, предсједник САД-а (фото: AP Photo/ Pablo Martinez Monsivais)

Упркос медијској сатанизацији и притиску демократа, значајни донатори редовно улажу новац у Трампове пројекте, а анкете показују да чак 93 одсто оних који су гласали за Трампа намјеравају то да учине поново.

Медији наводе да у Републиканској странци има мало воље за подршку евентуалном Трамповом противнику, јер многи вјерују да би то само омогућило лакшу побједу кандидата Демократске странке.

У САД су ријетки случајеви да предсједник пред други мандат има противкандидата у сопственој странци.

Сенатор Аризоне Џеф Флејк, којег су многи видјели као Трамповог ривала унутар Републиканске странке, већ је одустао, јер анкете показују да неће побиједити ни у властитој држави.

Трампови противници унутар републиканаца жељели би да
Марк Кубан, власник кошаркашког клуба "Далас Меверикс", буде Трампов изазивач.

Кубан је најавио да ће, ако се кандидује, то учинити као републиканац.

Он сматра да би Трампов противкандидат требао знати да му одговори једнаком мјером и да разговара свакодневно са Трамповим бирачима, како би их увјерио да постоје другачија рјешења.

Међутим, за сада, најизгледније је да ће Трамп, уколико се не докажу оптужбе за наводну сарадњу са Русима, бити једини републикански кандидат за други предсједнички мандат, процјењују аналитички портали.

Извор: СРНА