latinica  ћирилица
14/11/2017 |  11:59 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Лукач: Прислушкивање предсједника Српске није добар потез (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да прислушкивање предсједника Републике Српске Милорада Додика, у најмању руку, није добар потез.
Бијељина - Лукач - Фото: СРНА
Бијељина - ЛукачФото: СРНА

"Прислушкивати предсједника Републике, у најмању руку, мислим да није добар потез, ни начин како доказати некакве оптужбе које свакодневно чујемо на рачун предсједника, али и видимо да свих ових година није било материјализације тих оптужби, ни конкретног судског поступка", рекао је Лукач.

Он је подсјетио да је Суд БиХ и званично саопштио да је у одређеном временском периоду прислушкивао предсједника Републике Српске.



"Они кажу, у складу са законом. Свакако да, у складу са законом, свако може и да се прислушкује, ако за то има потребе, али неко је Суду морао да образложи због чега је конкретно предсједник Републике Српске стављен под одређене мјере, у овом случају прислушкивање", рекао је Лукач новинарима у Бијељини, гдје је данас свечано отворио нови објекат Полицијске станице.

Лукач је додао да, у сваком случају, постоје многи други начини да се докаже нечија евентуална кривица.

Суд БиХ саопштио је јуче да је у кривичном предмету против Слободана Павловића и других због кривичног дјела прање новца и злоупотреба положаја и овлаштења издао наредбу за примјену посебних истражних радњи, надзор и техничко снимање телекомуникација према одређеном броју лица, укључујући и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Извор: СРНА