latinica  ћирилица
14/11/2017 |  13:18 ⇒ 21:57 | Аутор: РТРС

Предраговић: Одлуком суда предмет "Наш дом" враћен на почетак (ВИДЕО)

Вршилац дужности директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић, рекла је данас за РТРС да се одлуком бањалучког Окружног суда у предмету "Наш дом" поступак враћа на почетак.
Босиљка Предраговић - Фото: РТРС
Босиљка ПредраговићФото: РТРС

- Овдје се не одлучује о праву својине у корист Града или у корист предузећа "Наш дом", већ се због процедуралних недостатака, односно давања учешћа Граду Бањалука у том поступку, сам поступак враћа на почетак - рекла је Предраговићева, коментаришући изјаву градоначелника Бањалуке Игора Радојичића који је рекао да је Одлука бањалучког Окружног суда о поништавању рјешења РУГИП-а у вези са зградом и земљиштем предузећа "Наш дом" мали корак у борби за враћање имовине Града.

Предраговићева је навела да очекивања Радојичића да ће овај случај као и неки други случајеви који се расплићу пред тужилаштвом и истражним органима бити завршени у корист Града, представља притисак на Управу и самосталност водитеља управног поступка.

- Послије овакве изјаве и помињања Тужилаштва можда се очекује нека кривична пријава и даље истражне радње уколико се не одлучи у корист Града - истакла је она.

Предраговићева тврди да је Радојичићева изјава у којој наводи да је Град коначно добио право учешћа у поступку нетачна, јер Закон о приватизацији државног капитала у предузећима Републике Српске, те одлука Уставног суда потврђују да стране у поступку могу бити искључиво Правобранилаштво и предузеће које је предмет приватизације.

- Свако заинтересовано лице које мисли да су му тиме нарушена права има могућност да тужбом пред редовним судом оствари та права. Град Бањалука је читаво вријеме имо могућност да своја права оствари у парници, а не у поступку приватизације пред органом управе - рекла је она.

Подсјећамо, бањалучки Окружни суд поништио је рјешење Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове у случају милионски вриједне зграде предузећа "Наш дом" у Бањалуци.