latinica  ћирилица
14/11/2017 |  14:23 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

Радојичић: Појачан надзор над радом зимске службе (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је Град појачао надзор над радом зимске службе у свим зонама, те да ће бити праћена ситуација на терену.
Бањалука, Радојичић - зимска служба - Фото: СРНА
Бањалука, Радојичић - зимска службаФото: СРНА

Радојичић је, након састанка са представницима предузећа која учествују у раду зимске службе, рекао новинарима да очекује одговорно понашање, те да свако ради свој посао.

"Све припреме су обављене и утврђен је програм зимске службе. На сваком од градских и сеоских подручја су одређени извођачи, односно предузећа која ће чистити путеве, а набављене су довољне количине соли", навео је Радојичић.

Он је нагласио да су сви извођачи рекли да су потпуно спремни за извршење својих задатака, те да су синоћ биле прве интервенције на терену, и то у вишим зонама сеоског подручја.



Радојичић је напоменуо да зимска служба формално почиње са радом сутра, као и да је до 15. марта на снази посебан зимски режим у саобраћају, а и када је ријеч о градским службама.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве у управи града Славиша Сандић рекао је да тренутно на терену нема проблема, те да је предузеће "Еко-еуро тим" синоћ интервенисало на подручју Мањаче, гдје је пао снијег.

"Током наредних дана обићи ћемо неколико пунктова да провјеримо стање механизације на терену. У сваком случају, не очекујемо знатније проблеме", нагласио је Сандић.

Он је навео да је Одјељење сачинило и водич о раду зимске службе, који грађани могу преузети испред Пријемне канцеларије или са интернет странице Градске управе.

Извор: СРНА