latinica  ћирилица
14/11/2017 |  16:31 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Четврти Бањалучки полумаратон 12. маја наредне године

Четврти Бањалучки полумаратон биће одржан 12. маја наредне године са новим концептом под називом "Ран енд мор викенд", а једна од новина је измијењена стаза за учеснике, најавили су данас на конференцији за новинаре организатори ове манифестације.
Први бањалучки полумаратон - Фото: РТРС
Први бањалучки полумаратонФото: РТРС

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је Бањалука и домаћин и логистичка подршка организацији Бањалучког полумаратона који је сваки пут био са све већим бројем учесника.

Он је додао да се значај маратона огледа и у томе што Бањалуку позиционира као један од регионалних центара, саопштено је из Градске управе.

"Бањалука ту жели да буде позиционирана и културно, и туристички, и спортски. То се уклапа и у нашу слику да привлачимо туристе и госте и да радимо једну заједничку понуду више догађаја различитих врста", нагласио је Радојичић, који је и предсједник Организационог одбора Бањалучког полумаратона.

Предсједник Управног одбора Бањалучког полумаратона Горан Ћорић рекао је да је ова манифестација прерасла у догађај у којем ће, уз викенд спорта, бити и фестивала, забаве и едукације.

"Једна од битних ствари, јесте да је циљ четвртог по реду полумаратона на тврђави Кастел, што ће свакако обогатити садржај цијелог догађаја", закључио је Ћорић.

"Ран енд мор викенд" трајаће од 10. до 13. маја, а дио манифестације биће и спортски семинари, едукације, тренинзи, "Експо" – полумаратонски сајам спортске опреме, спортских догађаја и спортског туризма, концерти, рафтинг, параглајдинг, забава за клинце, те остали садржаји.

Овогодишњи, Трећи Бањалучки полумаратон обиљежио је рекордан број од 6.000 тркача из 40 земаља Европе и свијета.

Извор: Срна