latinica  ћирилица
14/11/2017 |  17:00 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

У Српској евидентна позитивна кретања у привреди

У Републици Српској евидентна су позитивна кретања у привреди која се огледају у расту индустријске производње, извоза и запослености, констатовано је данас на сједници Одбора Владе Српске за привреду и финансије.
Посебна сједница Одбора за привреду и финансије са представницима пословне заједнице (Фото: vladars.net) -
Посебна сједница Одбора за привреду и финансије са представницима пословне заједнице (Фото: vladars.net)

На сједници је наглашено да је неопходно даље радити на побољшању услова пословања да би ови резултати у наредном периоду били још бољи, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства.

Са представницима пословне заједнице разговарано је о стању у привреди Српске, а најзначајнија питања су се односила на растерећење пословања, смањење сиве економије, увођење јаче инспекцијске контроле, заштите домаће производње и давање подршке инвестирању и даљем развоју привреде.

Влада Српске ће у даљој разради Програма економских реформи 2018-2020. године размотрити приједлоге и иницијативе пословне заједнице да би реалне и могуће мјере уградили у политике и програм Владе за наредну годину, након чега ће бити одржан нови састанак на којем ће овај документ бити усаглашен.

Представници Управног одбора Привредне коморе и Уније удружења послодаваца Републике Српске изнијели су више пословних иницијатива и упознали су чланове Одбора о проблемима са којима се сусрећу у раду и који представљају ограничавајуће факторе за остварење бољих пословних резултата и развој предузећа.

Учесници састанка подржали су организовање заједничких састанака, те оцијенили да су овакви састанци изузетно корисни и у интересу обје стране и да требају постати пракса.

Сједницом Одбора предсједавао је министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, а присуствовали су и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, министар просвјете и културе Дане Малешевић и генерални секретар Владе Ђука Хуремовић.

Извор: Срна