latinica  ћирилица
15/11/2017 |  19:01 | Аутор: РТРС

Београд: Ухапшено двоје у оквиру потраге за одбјеглим Шарановићем

Полиција у Београду ухапсила је двије особе у оквиру потраге за Владимиром Шарановићем /40/ због постојања основа сумње да је убио адвоката Владимира Зрелеца.

Ухапшена су лица животне доби 39 година, чији су иницијали Н.Ш. и Н.М.

Н.Ш. се сумњичи за неовлашћену производњу и стављање у промет дроге, пошто је у стану на Канаревом брду у Београду, у којем је непријављено боравила са својим супругом Владимиром Шарановићем, полиција пронашла око пола килограма марихуане, саопштено је из МУП-а Србије.

Полиција је ухапсила и Н.М. који се сумњичи за помоћ починиоцу послије извршеног кривичног дјела.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Полиција наставља интензивну потрагу за Владимиром Шарановићем и позива све грађане да, уколико имају нека сазнања о осумњиченом, обавијесте надлежне.

Шарановић је осумњичен да је изрешетао адвоката Владимира Зрелеца децембра 2015. године испред зграде у Улици патријарха Варнаве у Београд, гдје је имао канцеларију.

У адвоката је пуцано из кола у покрету, а од шест испаљених метака погодила су га четири.

Шарановић је рођак покојне браће Бранислава /66/ и Слободана /79/ Шарановића, који су деценијама важили за некрунисане краљеве коцке на Балкану.

Београдски медији су писали да се претпоставља да је Зрелец настрадао као жртва у крвавом рату кланова Бојовића и Шарановића, будући да је управо он био адвокат Слободана Шарановића, оптуженог за убиство Николе Бојовића, рођеног брата Луке Бојовића.

Зрелец је био и бранилац Шарановићевог сестрића Милоша Делибашића, коме се суди за ликвидацију Милоша Видаковића у Будви.

Извор: Срна