latinica  ћирилица
16/11/2017 |  19:05 | Аутор: РТРС

Пијан и незапослен причао о послу, па се пробудио у другој држави

Незапослени Румун Михај Данћу пио је са пријатељима у локалном кафићу у румунском граду Албести када је дошао на идеју да би могао да покуша да посао пронађе у Лондону.
Пиво (Фото: Thinkstock) -
Пиво (Фото: Thinkstock)

Данћу се након неколико чашица алкохола опкладио с пријатељима да може да пронађе посао у Великој Британији. Сљедеће чега се сјећа је да се пробудио у дворишту једне зграде у центру Лондона, прекривен модрицама и шокиран јер су сви око њега причали енглески.

Одведен је у болницу, гдје му је медицинска сестра румунског порејкла Адина Цостаке потврдила да је заиста стигао у Велику Британију, пише "Дејли мејл". Сестра је затим објавила његову причу у једној групи на Фејсбуку, у нади да ће неко од њених пријатеља из Румуније знати како је Михај стигао у Лондон.

Михај је био веома збуњен кад је пронађен па су љекари успјели да утврде његов идентитет тек кад је његова фотографија завршила на интернету.

"Пронађен је мртав пијан и дјелује као да га је неко претукао. Довезли су га у болницу и рекао ми је да не зна никог у Лондону и да га чуди како није у Румунији. Нема појма како је доспио ту", написала је сестра.

Румунски медији пренијели су вијест да је задњи пут виђен како пије с пријатељима у Албести, а локалне власти су потврдиле да је прича истинита и раде на томе да му помогну да се врати кући.

Извор: Б92. radiosarajevo.ba