latinica  ћирилица
16/11/2017 |  19:35 | Аутор: РТРС

У Београду се предао сарадник Дарка Шарића

Младен Шекуларац, сарадник Дарка Шарића коме се суди за шверц кокаина, предао се полицији на београдском Аеродрому "Никола Тесла", потврђено је у Тужилаштву за организовани криминал у Београду.
Дарко Шарић, прво појављивање пред судом - Фото: ТАНЈУГ
Дарко Шарић, прво појављивање пред судомФото: ТАНЈУГ

У том тужилаштву РТС-у су рекли да се Шекуларац није нашао на оптужници против Шарићеве групе, пошто је против њега прекинута истрага и напоменули да ће иницирати наставак истраге.

Шекуларац ће прво бити саслушан код судије за претходни поступак Специјалног суда, јер је против њега покренута истрага по старом Закону о кривичном поступку, односно прије тужилачке истраге.

Судија за претходни поступак ће одлучити о наставку истраге и евентуално одређивању притвора Шекуларцу.

Шекуларац, за којим је трагао Интерпол због сумње да је у сарадњи са Дарком Шарићем шверцовао велике количине наркотика из Јужне Америке, предао се и прије двије године и црногорској полицији.

"Блиц" наводи да је Шекуларац, који је поријеклом из Бијелог Поља, званично у бјекству од октобра 2010. године, само неколико дана прије него што је Црна Гора потписала споразум о изручењима са Србијом.

Он је био ухапшен 5. фебруара 2010. године на основу Интерполове потјернице Србије, заједно са Гораном Соковићем, под сумњом да су обојица као чланови Шарићевог нарко-клана учествовали у шверцу 2,7 тона кокаина из Уругваја.

Сумња се да је Шекуларац био задужен за организовање и контролу превоза наркотика, а да је Соковић, заједно са Шарићем, један од главних вођа нарко картела који је развио јаке огранке у Црној Гори и Србији.

Међутим, само неколико дана касније Виши суд у Подгорици обојицу је пустио на слободу по налогу Врховног тужилаштва Црне Горе јер је Специјални суд у Србији одбио да достави доказе против њих двојице.

Српски тужилац Миљко Радисављевић тада је изјавио да би достављање доказа у овој фази истраге тужилаштву Црне Горе против Соковића и Шекуларца могло озбиљно да угрози истрагу која се против Шарића води у Србији.

Он је објаснио да захтјев тужилаштва Црне Горе није одбијен, већ одложен и да је требало поступити по потјерници, па тек онда видјети који су даљи видови сарадње.

За Шекуларцем је потјерницу расписао Интерпол Аргентине.

Прошле седмице предала су се још два Шарићева сарадника након вишегодишњег скривања.

Извор:СРНА