latinica  ћирилица
17/11/2017 |  17:10 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

У недјељу почиње фестивал "Дани малих ствари"

У Требињу ће од 19. до 23. новембра бити одржан 12. Интердисциплинарни фестивал "Дани малих ствари", који ће окупити драмске умјетнике из Републике Српске и Србије, најавио је умјетнички директор фестивала Жељко Милошевић.
Требиње, фестивал - Милошевић - Фото: СРНА
Требиње, фестивал - МилошевићФото: СРНА

Милошевић је рекао новинарима да ће манифестацију отворити представа "Мало благо" Градског позоришта Јазавац из Бањалуке у недјељу, 19. новембра у 20.00 часова у сали Културног центра.

У понедјељак, 20. новембра требињској публици представиће се студенти са Факултета драмских умјетности из Београда са представама "Наказе" и "Не играј на Енглезе".

Претпосљедњег дана фестивала, у сриједу, 22. новембра на програму је представа "Нушићев оптималан број" - копродукцијски пројекат Позоришта "Маска" из Шапца и Културне сцене "Мале ствари" из Требиња.

Фестивал се завршава у четвртак, 23. новембра представом београдски театар "Карте бланше" /Царте Бланцхе/ из Београда, са представом "Живот је лото".

Исте вечери, од 22.30 часова на програму је монодрама "Да сам ја позориште" - ауторско дјело Ене Радовановић из Крушевца.

Према ријечима директора фестивала, ове године ће бити додијељене награде за најбољег глумца, глумицу и представу, о чему ће одлучити петочлани жири.

Све представе ће бити одигране у позоришној сали Културног центра са почетком у 20.00 часова.

Цијена улазнице је три КМ, док ће се комплет улазница моћи купити по цијени од девет КМ.

Покровитељ 12. Интердисциплинарног фестивала "Дани малих ствари" је Град Требиње.

Извор: Срна