latinica  ћирилица
17/11/2017 |  22:11 | Аутор: РТРС

Тијана Бошковић проглашена за најбољу одбојкашицу Европе у 2017.

Коректор одбојкашке репрезентације Србије Тијана Бошковић проглашена је вечерас у Москви за најбољу одбојкашицу Европе у 2017. години.
Тијана Бошковић (Фото: mojahercegovina.com) -
Тијана Бошковић (Фото: mojahercegovina.com)

Како је саопштио Одбојкашки савез Србије, играчица Езачибашија из Истанбула проглашена је за најбољу на традиционалној "Гала вечери" ЦЕВ, која је одржана вечерас у Москви.

Бошковић није присуствовала додјели, а награду ће јој уручити потпредсједник и благајник ЦЕВ Озкан Мутлугил, на сутрашњој утакмици турског првенства између Фенербахчеа и Езачибашија.

Бошковић је предводила Србију до златне медаље на овогодишњем Европском првенству у Азербејџану и Грузији, гдје је проглашена за најкориснију играчицу на турниру.

За "ЦЕВ догађај године" проглашена је утакмица Пољске и Србије, одиграна на Националном фудбалском стадиону у Варшави, пред 65.407 гледалаца на отварању овогодишњег Европског првенства за одбојкаше.

За најбољег одбојкаша Европе проглашен је Максим Михајлов из Зенита из Казања.

Најбољи тренер у женској конкуренцији је Ђовани Гвидети из Вакифбанка, док је најбољи у мушкој конкуренцији Владимир Алекно из Зенита из Казања.

Почасни потпредсејдник ЦЕВ и некадашњи предсједник Одбојкашке федерације Италије Карло Магри добио је награду за животно дјело.

Извор: Бета