latinica  ћирилица
18/11/2017 |  15:16 | Аутор: РТРС

У Брчком након туче бачена експлозивна направа

У Брчком је синоћ око 23 часа дошло до нарушавања јавног реда и мира. Како су саопштили из ПС Брчко у мјесту Рашљани је дошло до туче више особа у близини фудбалског стадиона.
Брчко полиција - Фото: РТРС
Брчко полицијаФото: РТРС

На мјесто догађаја изашли су полицијски службеници, који су прикупили потребна обавјештења и доказе, који су указали да је дошло до туче а затим и експлозије, највјероватније усљед бацања ручне бомбе.

Према прикупљеним сазнањима, у тучи су, са једне стране, учествовала лица са иницијалима С.Т. рођен 1984. године и А.Т. оба са подручја Рашљана и са друге стране лица са иницијалима А.М. рођен 1966. године, Х.М. рођен 1986. године са подручја Градачца и лице са иницијалима С.М. рођен 1993. године са подручја Сребреника, гдје су сви задобили и повреде, пише сарајевски Аваз.

Поред наведеног, констатовано је да је, након што су се лица из А.М., Х.М. и С.М. склонила у најближу кућу грађанина из мјеста Рашљани, испред његове куће, лице са иницијалима С.Т је бацило експлозивну направу за коју се сумња да је ручна бомба, а усљед детонације је дошло до оштећења путничког моторног возила марке "Голф", након чега се удаљио у непознатом правцу.

О наведеном су упознати полицијски службеници на терену и у веома кратком року од лице С.Т. је пронађено и лишено слободе. С.Т. је приведен у Полицију Брчко дистрикта БиХ, гдје се над њим врши криминалистичка обрада. У Здравственом центру у Брчком, констатовано је да је исти задобио лаке тјелесне повреде. Такође, констатовано је да су лица са иницијалима Х.М. и С.М. задобила лаке тјелесне повреде, те су исти позвани у Полицију, док је А.М. задобио тешке тјелесне повреде, и задржан је на лијечењу у болници у Брчком.

О свему је упознат дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, под чијим надзором је у раним јутарњим сатима извршен увиђај.

С обзиром да постоје основи сумње да су почињена кривична дјела из члана 171. "Учествовање у тучи", члана 318 "Изазивање опште опасности" и члана 365 "Недозвољено држање оружја или експлозивних твари" Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, припадници полиције предузимају мјере и радње на расвјетљавању истих.

Извор: Независне новине