latinica  ћирилица
19/11/2017 |  14:04 | Аутор: РТРС

Дачић: Неодржавање парламентарних избора допринијеће политичкој стабилности

Предсједник СПС-а Ивица Дачић изјавио је да та странка поздравља одлуку СНС-а и Александра Вучића да се одрже београдски, али не и ванредни парламентарни избори, и оцијенио да то доприноси политичкој стабилности Србије.
Ивица Дачић - Фото: СРНА
Ивица ДачићФото: СРНА

Дачић је подсјетио да је став СПС-а увијек био да изборе треба одржавати у редовним терминима, јер то омогућава наставак реализације државних и националних циљева.

Он је навео да ће врло брзо бити донијета одлука да ли ће социјалисти и Јединствена Србија /ЈС/ на београдским изборима наступити самостално или са листом СНС-а, преносе београдски медији.

"То је ствар политичке процјене гдје је бољи коначни производ, да ли више добијамо ако идемо заједно или појединачно, али су наши односи такви да више не постоје неки проблеми који су можда постојали раније или можда бојазни да губимо идентитет. Ми дијелимо државне циљеве, али имамо разлике у програмима", рекао је Дачић.

Он је додао да ће 10. децембра бити одржана сједница Главног одбора СПС-а на којој ће бити донијете одлуке.

"Ако идемо самостално значи да ћемо имати нашег кандидата за градоначелника, ко ће то бити... Треба да разговарамо о томе, да не говоримо унапријед", рекао је Дачић.

Извор: Срна