latinica  ћирилица
19/11/2017 |  16:10 | Аутор: РТРС

Алимпијевић: Да покажемо квалитет који нас је красио у већини мечева у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде допутовали су у суботу увече у Задар, гдје их у понедјељак од 18 часова очекује меч 9. кола АБА лиге, а тренер Душан Алимпијевић истиче да је неопходно показати ону борбеност која је красила његову екипу у претходним наступима у регионалном такмичењу.
Душан Алимпијевић (Фото: Независне / илустрација) -
Душан Алимпијевић (Фото: Независне / илустрација)

Црвено-бијели су након одигране евролигашке утакмице са Олимпијакосом авионом одлетјели до Истанбула, а након тога авионом ишли из Турске до Загреба, гдје их је у суботу увече чекао аутобус којим су се пребацили до Задра.

Ипак, већ у недјељу у пријеподневним часовима, тренер Душан Алимпијевић је извео екипу на први тренинг у дворани "Крешимир Ћосић":

"Не очекује нас нимало лак посао у Задру. Домаћин је без обзира на чињеницу да има три побједе у досадашњем дијелу сезоне показао да има квалитет, и посебно је неугодан пред својим навијачима у граду који има дугу кошаркашку историју. Чињеница је да је иза нас тешка недјеља са двије евролигашке утакмице које нисмо одиграли добро, али овај меч против Задра морамо да одиграмо ангажовано, борбено и да покажемо квалитет и игру која нас је красила у већини мечева у АБА лиги ове сезоне. Након тога слиједи пауза у регионалном такмичењу, која ће нам добро доћи, јер настављамо у истом ритму у Евролиги. Сви момци су спремни за овај меч, а о 12 играча који ће наступити у Задру одлуку ћемо донијети непосредно пред почетак меча", рекао је тренер црвено-бијелих Душан Алимпијевић за клупски сајт.

Извор: КК Црвена звезда, Блиц