latinica  ћирилица
01/12/2017 |  09:04 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

У Москви данас извлачење група за СП у фудбалу (ВИДЕО)

У Москви ће данас бити извучени парови завршног турнира Свјетског фудбалског првенства.
Свјетско првенство у фудбалу 2018. у Русији - Фото: Novosti.rs
Свјетско првенство у фудбалу 2018. у РусијиФото: Novosti.rs

Свјетско првенство, 21. по реду, на програму је од 14. јуна до 15. јула наредне године, на 12 стадиона у 11 градова широм Русије.

Послије осам година одсуства са великих такмичења, папирић са именом репрезентације Србије је у куглицама које ће извлачити један од најбољих енглеских нападача свих времена Гари Линекер, односно по многима најбољи играч свих времена – Дијего Армандо Марадона.

Осим ове двије легенде, у церемонији ће учествовати и Лоран Блан, Луис Назарио Роналдо да Лима, Гордон Бенкс, Оливер Бирхоф, Кафу, Фабио Канаваро, Дијего Форлан, Карлес Пујол, и Никита Симоњан.

Како је најављено, свечаности ће присуствовати и предсједник Русије Владимир Путин.

Фудбалски савез Србије представљаће предсједник Славиша Кокеза, заједно са в.д. селектора Младеном Крстајићем и спортским директором Гораном Буњевчевићем.

Осим домаћина, 31 национална селекција, распоређена је у четири различита шешира, према ренкингу на листи ФИФА, а "Орлови" се налазе у четвртом.

Извјесно је да ће Србија пролаз даље тражити у сусретима са неком од најбољих репрезентација свијета (носиоци група су Русија, Њемачка, Бразил, Португал, Аргентина, Белгија, Пољска и Француска), док ће због чињенице да се налази у најмање квалитетном шеширу, "Орлови" страховати и од осталих ривала.