latinica  ћирилица
01/12/2017 |  09:10 | Аутор: РТРС

Годишње истраживање о фармама Српске

Републички завод за статистику у овој години први пут спроводи анкету "Годишње истраживање фарми" којом ће на територији Републике Српске бити обухваћена 5.282 породична пољопривредна газдинства, одабрана случајним узорком, а интервјуисање ће обављати овлаштени анкетари од данас до 15. децембра.
Мљекари - Фото: Screenshot
МљекариФото: Screenshot

Овим статистичким истраживањем биће прикупљени подаци о површинама и оствареној производњи ратарских култура, поврћа, грожђа и другог воћа, плановима сјетве за наредну годину, бројном стању стоке и сточној производњи.

Биће прикупљени и подаци о клању стоке, те производњи и употреби млијека на газдинству, промету властитих пољопривредних производа, радној снази, вриједности и површини купљеног и закупљеног пољопривредног земљишта, саопштено је из Републичког завода за статистику.

Прикупљени подаци биће кориштени искључиво у статистичке сврхе, а обезбиједиће основу за израду индикатора упоредивих на међународном новоу. Истраживање ће бити спроведено према дефиницијама прописаним важећим ЕУ регулативама и методолошким упутствима и препорукама Евростата.

Извор: СРНА