latinica  ћирилица
01/12/2017 |  10:42 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Почиње "Београдска зима" (ВИДЕО)

У Београду почиње традиционална новогодишња манифестација "Београдска зима" током које ће у децембру и јануару бити организовани разноврсни садржаји за све узрасте.
Београдска зима - Фото: РТРС
Београдска зимаФото: РТРС

Организатори најављују најбогатији програм досада и истичу да ће манифестација и ове године имати хуманитарни карактер.

Трг отвореног срца у центру града, Трг бајки за најмлађе, многобројни концерти, представе, спектакли - само су дио програма "Београдске зиме".

У сусрет дочеку Нове године биће одржани концерти Ван Гога, Зане, Жељка Самарџића, Ортодокс Келтса и групе Ничим изазван, а у новогодишњој ноћи испред Скупштине Србије наступиће Аца Лукас, Балканика и Рибља чорба.

Организатори се надају да ће разноврстан програм привући и многе госте из региона и тако закључити годину која је за туризам града била рекордна.

- Сјајна манифестација, у сјајном тренутку, прави потез за наш град, с циљем да што већи број туриста дође, а и да наши суграђани на прави начин дочекају нову 2018. годину, рекао је Синиша Мали, градоначелник Београда.

"Београдска зима" обухватиће и многе новитете, као што су бал за пензионере и Парк будућности на Београдском сајму, један од највећих пројеката ове врсте у Европи.

- Ово је скуп интернационалних, како се то данас модерно зове – инфлуенсера, јутјубера, гејмера...то је један свијет који је данас у врху актуелности када су у питању најмлађи, истакао је Миленко Шкарић (Скyмусиц цорпоратион).

Од 4. до 28. јануара први пут ће испред Храма Светог Саве бити постављено Божићно сеоце са разноврсним садржајима.

Архимандрит Стефан Шарић, настојатељ Храма светог Саве, рекао је да ће ту бити распјевана јелка као и велика бина са различитим садржајима.

- Биће ту фолклорни наступи разних извођача, учествоваће дјеца са посебним потребама, биће ту и фијакера, додао је архимандрит Шарић.

За потпуни угођај током "Београдске зиме" биће отворена и четири клизалишта, а организатори очекују велику посјећеност манифестације и добру забаву.