latinica  ћирилица
01/12/2017 |  11:10 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Загреб облијепљен смртовницама: "Издахнула је Република Хрватска"

Град Загреб освануо је облијепљен необичним смртовницама. Аутор је обавијестио како је преминула Република Хрватска.
Загреб облијепљен смртовницама: ''Издахнула је Република Хрватска" (Фото: Dnevnik.hr) -
Загреб облијепљен смртовницама: ''Издахнула је Република Хрватска" (Фото: Dnevnik.hr)

Аутор смртовница обавјештава грађане "којима је још стало" да је у 27. години преминула Република Хрватска. Као датум смрти наведен је 1. јануар 2018. године.

На врху смртовнице цитиране су наводне посљедње ријечи Слободана Праљка, по којима је он рекао: "Живите и борите се, немојте завршити као ја. Не предајте се никада!", али за то нема никакве потврде.

Цијели текст смртовнице гласи: "У дубокој боли јављамо свим рођацима, пријатељима и држављанима, којима је још стало, тужну вијест да је у 27. години живота након дуге и тешке борбе против лоповлука, корупције, ухљеба те због неизљечиве болести карцинома друштва издахнула наша драга, мајка, бака, домовина Република Хрватска (30.5.1990. - 1.1.2018.). Посљедњи испраћај ће се одржати на Тргу светог Марка, Загреб 1.12.2017.

Ожалошћени: већина хрватског народа, радници, студенти, млади, њихови родитељи, баке и дједови. Они који не могу донијети вијенац и свијећу за погинуле који су дали живот за домовину, запитајте се шта сте радили 1.12.2017. док се још нешто могло подузети, "уручити отказ уговора о раду саборским заступницима" јавним суђењем саборским посланицима и политичарима за 27 година пљачке, силовања, кршења уставних и међународних закона, велеиздаје народа и националних интереса те увођење директне демокрације! Почивала на сметљишту историје!".

Извор: Кликс