latinica  ћирилица
01/12/2017 |  12:55 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Путовање кроз вријеме: Да ли је Путин бесмртан? (ФОТО/ВИДЕО)

Иако многи астрофизичари вјерују да је могуће путовати само у будућност, постоје разна свједочанства о људима и предметима који су се затекли у времену којем не припадају.
Путин кроз вријеме (Фото: YouTube / Screenshot) -
Путин кроз вријеме (Фото: YouTube / Screenshot)

Постоји пуно прича о путовању кроз вријеме које сви одбацујемо као невјеродостојне. Међутим, астрофизичари тврде да је могуће отпутовати у будућност, али не и вратити се.

Ево неколико занимљивих прича тзв. "путника кроз вријеме".

Путин кроз историју старе Русије

Да ли је руски предсједник Владимир Путин путовао кроз вријеме или је бесмртан, питање је многих пошто су видјели фотографије војника настале 1920. и 1941. године.

Присталице тезе да је Путин свемогућ и бесмртан покренуле су причу да је предсједник митско биће које је на нашој планети стотинама, ако не и хиљадама година.

Они претпостављају да је Путин времепловом посјетио Русију, вратио се у прву половину 20. вијека и свједочио важним епизодама из историје домовине.

Мистерија швајцарског сата

Кинески археолози су, у децембру 2008. године, приликом једног ископавања у покрајини Шангси, у древној гробници пронашли мали метални ручни сат.

На сату је стајало вријеме 10:06, а на позадини сата је на енглеском написана ријеч Швајцарска, иако Швајцарска као држава постоји од 1848. године. Како је то могуће? Гробница у којој је сат пронађен је била запечаћена бар 400 година, а готово је немогуће да је човјечанство направило такав уређај у то вријеме.

Мобилни прије Другог свјетског рата

На једном црно-бијелом филму из 1938.године, окаченом на Јутјуб каналу, дјевојка држи крај уха неки уређај налик на мобилни телефон са краја 20. вијека.
Закључак да се ради о временској путници, убрзо је оспорила у коментару испод видеа унука жене са снимка.

По њеним ријечима та жена се зове Гертруд Џонс и она је као 17-годишњакиња радила у компанији Дупонт у одјељењу за телекомуникације које је експериментисало с бежичним телефонима.

- Бака ми је рекла да су она и још пет радница добиле прототипове бежичних телефона због тестирања - изјавила је унука.

Извор: Вечерње новости