latinica  ћирилица
01/12/2017 |  14:28 | Аутор: РТРС

Клуб из Српске добија рефлекторе

Један фудбалски клуб из Републике Српске требало би идуће године да добије рефлекторе на стадиону.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

То је дио пројекта који спроводи Европска фудбалска федерација заједно са ФС БиХ, док ће освјетљење на стадиону добити и један клуб из ФБиХ. Епилог је то разговора предсједника УЕФА Александра Чеферина, који је био у посјети руководству Сарајева.

- Предсједник УЕФА показао је заинтересованост да Европска кућа фудбала подржи пројекат освјетљавања стадиона у БиХ, као и улагања у друге садржаје на фудбалским игралиштима оних клубова који играју Премијер лигу. Ово је значајно за нас, јер ће од сезоне 2018/19. рефлектори бити обавезни на свим стадионима екипа које наступају у највишем рангу бх. фудбала - изјавио је члан Извршног одбора ФС БиХ и предсједник ФС РС Миле Ковачевић.

Он је поменуо и три клуба из Републике Српске која би могла да добију рефлекторе.

- У првом плану су три клуба Рудар Приједор, Звијезда 09 из Етно село Станишићи, који игра у Угљевику, као и Дрина из Зворника. Наравно, клубови ће морати да испуне одређене услове да би уопште били кандидати, а ту прије свега мислим на озбиљност у раду и континуитет добрих резултата тако да екипе из доњег дијела табеле неће ући у конкуренцију. Рефлекторе не може добити онај клуб који протеклих 30 година на свом стадиону није ударио летву, а камоли нешто више - истакао је Ковачевић.

Рефлекторе у Републици Српској за сада једино имају стадиони у Бањалуци, Модричи и Фочи, а њима уз раме лако би могао да стане и Приједор. Словенац Чеферин, који је први пут боравио у БиХ, нагласио је да је лоша фудбалска инфраструктура.

Извор: Глас Српске