latinica  ћирилица
01/12/2017 |  14:36 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

Дјеца у Обилићеву добила ново игралиште

На плажи код Зеленог моста у бањалучком насељу Обилићево данас је отворено новоизграђено игралиште за које је Уникредит банка издвојила 50.000 КМ.
Бањалука, Радојичић и Пехар - отворено игралиште за дјецу - Фото: СРНА
Бањалука, Радојичић и Пехар - отворено игралиште за дјецуФото: СРНА

Игралиште, површине 2.280 метара квадратних, свечано су отворили градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор Уникредит банке Гордан Пехар.

Уникредит банка уручила је и донацију Центру за предшколско васпитање и образовање која ће бити искориштена за опремање вртића "Марија Мажар", саопштено је из Градске управе.

Према ријечима Радојичића, Уникредит банка је партнер Града у више акција и пројеката, између осталог водили су конзорцијум који је радио на реструктурисању градског дуга, а и један је од спонзора прославе новогодишњих празника у Бањалуци.

"Ово игралиште направљено је на плажи Абацији, гдје Бањалучани традицинално бораве љети. Вјерујем да ће прво дјеца, а затим и њихови родитељи бити веома задовољни", рекао је градоначелник Бањалуке.

Он је додао да је сасвим извјесно да ће акција бити настављена и у идућој години, јер је више игралишта у градњи, у току су разговори са новим донаторима и има још локација за градњу.

Директор Уникредит банке Гордан Пехар изразио је задовољство учешћем у акцији, наводећи да је, након мјесец дана градње, град добио још једно игралиште.

"На игралишту смо кроз форме и облике омогућили дјеци са различитим потребама да имају исти приступ игралишту и на тај начин, поштујући високе стандарде инклузивности, обезбиједили задовољство и игру на овом простору", нагласио је Пехар.

Игралиште на плажи код Зеленог моста планирано је за дјецу од двије до 12 година и садржи групу различитих играчака које, између осталог, служе за развијање снаге, флексибилности и моторике, савладавање страха од висине, а истовремено пружају забаву и рекреацију.

Поједине справе за игру прилагођене су дјеци са посебним потребама.

Извор: СРНА