latinica  ћирилица
01/12/2017 |  19:06 ⇒ 21:37 | Аутор: РТРС

Отворен Зимзоград, забава до 2. јануара (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић вечерас је у Бањалуци отворио пету по реду манифестацију "Зимзоград" која ће у овом граду трајати до 2. јануара наредне године.
"Зимзоград 2017" - Фото: РТРС
"Зимзоград 2017"Фото: РТРС

"Налазимо се на почетку још једног `Зимзограда` који означава и почетак зимских догађаја у нашем граду које ће трајати до 15. јануара, односно 45 дана разних дешавања", рекао је Радојичић новинарима прије отварање манифестације.

Он је навео да је окосница ових дешавања "Зимзоград" у којем ће, осим сталних садржаја - угоститељских и забавних, бити и повремени прогами, углавном намијењени дјеци и младима.

"Осим тога, град је на још неколико других локација припремио још садржаја забавног карактера-представе, видео-игре, а најкрупнији догађаји у оквиру тих 45 дана су концерти", додао је Радојичић.

Он је навео да ће 27. децембра у оквиру хуманитарног догађаја "С љубављу храбрим срцима" бити организован концерт, као и новогодишњи концерти 30, 31. децембра и 1.јануара на којима ће учествовати регионалне звијезде као што су група "Лексингтон", Никола Роквић, Сергеј Ћетковић, Џенан Лончаревић, Лукијан, Ивана Петерс.

Вршилац дужности директора бањалучке Туристичке организације Остоја Барашин рекао је да је након пет година постојања "Зимзоград" оправдао своју замисао и постојање.

"Учинили смо да ово буде мјесец забаве, чаролије и расположења и мјесто доброг угођаја и за грађане Бањалуке и за туристе и вјерујем да ће, након пет година позитивног искуства, ова манифестација имати дугу и сигурну будућност", навео је Барашин.

"Зимзоград", који се у Бањалуци одржава пету годину у организацији Агенције "Минт" и бањалучке Туристичке организације, након свечано отварања, почео је традиционалним доласком Дједа Мраза и наступом "Бејб Барбарела бенда".

Да подјетимо, Зимзоград је мјесто добре забаве, чаролије и расположења и мјесто доброг угођаја.