latinica  ћирилица
03/12/2017 |  08:41 ⇒ 09:25 | Аутор: РТРС

Хладно, вечерас престанак падавина

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно и хладно са снијегом, уз највишу дневну температуру до два степена Целзијусових.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Јутрос је облачно и хладно са снијегом, а на крајњем југу са кишом и сусњежицом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У нижим крајевима доћи ће до формирања снијежног покривача од два до 10 центиметара, а на планинама ће пасти око 20 центиметара новог снијега.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус четири до два, на југу до седам степени Целзијусових. Вјетар ће бити слаб сјеверни и сјеверозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Престанак падавина очекује се вечерас, а стабилизација времена са више сунчаних периода и порастом дневне температуре ваздуха средином наредне седмице, речено је Срни у Републичком хидрометеоролошком заводу.

Дежурни синоптичар Милица Ђорђевић рекла је да је у већини крајева Републике Српске дошло до формирања сњежног покривача чија је висина у брдско-планинским крајевима од 20 до 30 центиметара, а у нижим крајевима до 10 центиметара.

Ђорђевићева је навела да ће снијег наставити да пада и током дана, а престанак се очекује вечерас када ће доћи до постепеног разведравања.

- Због разведравања у ноћним и јутарњим часовима биће веома хладно са појавом јаког мраза. Сутра ће бити суво вријеме са више сунчаних интервала - каже Ђорђевићева.

Температура јутрос у 8.00 часова: Бјелашница минус једанаест степени Целзијусових, Хан Пијесак минус шест, Калиновик минус пет, Соколац, Кнежево и Мањача минус четири, Невесиње и Мркоњић Град минус три, Крупа на Уни, Шипово, Гацко, Сарајево, Рибник, Источно Сарајево, Тузла и Бугојно минус два, Бањалука, Котор Варош, Крупа на Врбасу и Ливно минус један, Србац, Добој, Нови Град, Фоча, Сребреница, Бијељина, Зворник и Брод нула, Билећа два, Мостар три, а Требиње четири степена Целзијусових.

Висина снијега јутрос у 8.00 часова: Гацко 30 центиметара, Калиновик и Хан Пијесак 28, Соколац 25, Рудо 24, Сребреница 23, Невесиње 16, Фоча 11, Бијељина седам, Мркоњић Град шест, Зворник и Шипово четири, Рибник три, Нови Град, , Бањалука и Добој два, а Крупа на Уни и Србац један центиметар.

Извор: СРНА