latinica  ћирилица
03/12/2017 |  10:27 ⇒ 10:44 | Аутор: РТРС

Снијег оштетио далеководе у Фочи, Требиње без воде

Влажан и тежак снијег, који на подручју општине Фоча интензивно пада од прошле ноћи, узроковао је велики број кварова на електро-мрежи и донио тешкоће возачима.
Далековод - Фото: СРНА
ДалеководФото: СРНА

У прекиду је више далековода који струјом снабдијевају сеоска подручја.

Без електричне енергије су Заваит, Миљевина, Зубовићи, Осијек, Брод, Трноваче, Закмур, Кута, Штовић, Слатина, речено је Срни у фочанској Електродистрибуцији.

Радници овог предузећа су на терену и улажу максималне напоре да, по веома тешким условима, отклоне бројне кварове.

Сви магистрални и регионални путеви на подручју општине Фоча су проходни, али се саобраћај одвија изузетно отежано, речено је у Полицијској управи Фоча.

Посебно тешка ситуација је преко планинског превоја Рогој и на локалитету Тухаљи, на путу према Сарајеву, те на превојима Пријеђел и Чемерно, на путу Фоча-Гацко.

На овим дионицама, коловоз је сужен, али није било застоја нити саобраћајних незгода, а из полиције упозоравају возаче да возе макимално опрезно и да на пут не крећу без пријеке потребе. Све расположиве екипе Србињепутева су на терену, чисте снијег и посипају коловз абразивним материјалом.

У Фочи је, на градском подручју, пало десетак центиметара снијега, а у вишим предјелима око 40 центиметара.

Требиње и данас без воде

Већи дио Требиња и данас је без воде због пуцања цијеви на главном транспортном цјевоводу. У требињском Водоводу кажу да је цијев пукла јутрос у близини бране Горица и да су екипе на терену.

Ово је трећи пут у посљедњих петнаестак дана да Требиње остаје без воде усљед пуцања цијеви.

Због јаког невремена које је Требиње захватило током ноћи без струје је накратко остао већи број насеља. Снабдијевање струјом је нормализовано, осим у појединим селима Требињске шуме, Петровог поља и Зубаца.

У Херцеговина путевима су потврдили да се због одрона на путу Билећа – Никшић у мјесту Влахиња према граничном прелазу Делеуша саобраћај јутрос одвија једном коловозном траком. Екипе овог предузећа су на терену и уклањају одрон.

На подручју Гацка пада снијег већим интезитетом због чега је саобраћај успорен.

У Требињу је у протекла 24 часа пало 37 литара кише, у Билећи 34, а висина снијега у Невесињу је 16, а у Гацку 30 центиметара.

Извор: СРНА