latinica  ћирилица
04/12/2017 |  10:51 | Аутор: РТРС

Москва тражи заједнички приступ у борби против дроге

Русија је позвала НАТО да размотри заједнички приступ у борби против кријумчарења наркотока из Авганистана, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров - Фото: РТРС
Сергеј ЛавровФото: РТРС

Он је на међународној конференцији под називом "Посланици против дроге" у Москви позвао да на заједнички приступ у сузбијању трговине наркотицима и финансирању тероризма из истих извора у Авганистану.

"Не можемо се сагласити са онима који позивају на предају пред међународним криминалом повезаним са наркотицима. Не можемо подићи бијелу заставу и отворити врата тоталној либерализацији дроге", напоменуо је Лавров.

Он је додао да би такав приступ имао посљедице невиђених размјера, преноси ТАСС.

"Интеграција кријумчарења дроге и тероризма је реалност. Новац од продаје дроге служи за јачање смртоносних потенцијала тероризма", рекао је Лавров и додао да приходи од продаје наркотика угрожавају међународну безбједност и стабилност.

Руски министар је додао да Москва цијени напоре служби за спровођење закона, који стоје на путу криминалу повезаном с дрогом, а често у томе ризикују животе.

"Кључно је да се развијају сарадња служби и размјена информација, као и то да се ради на унапређењу техничке базе служби за спровођење закона", закључио је Лавров.

Извор: Срна