latinica  ћирилица
04/12/2017 |  15:35 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Српска и Србија заједно на уклањању депонија са Дрине и Лима (ВИДЕО)

Министарства која се баве заштитом животне средине у владама Српске и Србије почела су реализацију два пројекта договорена на заједничкој сједници двије владе.
Горан Триван - Фото: РТРС
Горан ТриванФото: РТРС

У Београду је усаглашен текст повеље која се односи на уклањање депонија са ријека Дрине и Лима, а који би требало спровести заједно са Црном Гором.

Договорено је да се паркови природе, Дрина у Републици Српској, као и Мокра Гора, Заовине и Тара у Србији, удруже у један национални парк под заштитом Унеска.

- Требамо поднијети захтјев комисији за заштитиу приоде у Унеску. Тај парк би имао добре претпоставке за све становништво које живи с једне и с друге стране, у смислу одрживог развоја јер у сваком националном парку могуће су привредне активности, рекла је Сребренка Голић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске.

- Има много разлога да спасимо и Вишеград и Бајину Башту.. Екологија нема граница и драго ми је да ће нас ово спајати са Републиком Српском, исрткао је Горан Триван, министар заштите и животне средине Србије.