latinica  ћирилица
04/12/2017 |  16:07 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

У уторак претежно облачно са снијегом (ВИДЕО)

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ сутра ће бити претежно облачно вријеме повремено са слабим снијегом или сусњежицом, осим на југу и југозападу, гдје ће бити мало до умјерено облачно и сунчано.

Јутро облачно и хладно са слабим снијегом на сјеверу и истоку, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током пријеподнева падавине престају у већини предјела уз дјелимично разведравање, а на планинама ће и даље превејавати слаб снијег.

Вјетар слаб до умјерен западног и сјеверозападног смјера, а у Херцеговини умјерена до појачана бура.

Јутарња температура од минус шест до нула, на планинама до минус 12, на југу од минус један до четири, а највиша дневна од један до шест, а на југу од четири до десет степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је претежно облачно.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус шест, Калиновик минус три, Хан Пијесак и Мраковица минус два, Бихаћ и Сарајево минус један, Нови Град и Рудо нула, Фоча, Гацко, Србац, Сребреница и Тузла један, Невесиње, Вишеград, Бугојно и Јајце два, Мркоњић Град, Рибник, Шипово и Зворник три, Бањалука, Брчко, Градачац и Ливно четири, Бијељина пет, Билећа, Дрвара и Зеница шест, Мостар седам и Требиње девет степени Целзијусових.

Извор: СРНА