latinica  ћирилица
04/12/2017 |  21:25 | Аутор: РТРС

Павић уручио чланске карте за 100 нових чланова

Предсједник ДНС-а Марко Павић уручио је вечерас у Градишци чланске карте за нових стотињак чланова, изразивши задовољство што су, међу мноштвом странака, пажњу поклонили ДНС-у.

"То је знак да радимо добро, да смо на правом пут и да заједно са новим члановима можемо постићи још боље резултате", рекао је Павић и додао да је евидентан раст странке у Градишци остварен, захваљујући добром раду чланова Општинског одбора.

Он је навео да је ДНС одредио свој изборни циљ, а то је 100.000 гласова на наредним изборима, 12 до 15 посланика у Народној скупштини Републике Српске, и једна појединачна изборна функција - или предсједника Републике Српке или члан Предсједништва БиХ.

"Са новим члановима морамо разрадити и циљ за изборну јединицу у којој је Градишка, а то је један директан посланик у Народној скупштини и још гласова за компензацију. Мислим да су ти циљеви зближили нове и старе чланове ДНС-а у овој локалној заједници", истакао је Павић.

Он каже да реторика ДНС-а није заснована на блаћењима и несувислим критикама, што ће још више грађана привући овој странци.

Павић истиче да раст ДНС многима смета и да је због тога на удару укупна политика странке, поготово Приједор као њено најјаче упориште.

"Видјели сте приче - потукао се градоначелник, четири одборника прелазе. Никоме није пало на памет, када виде да од тога нема ништа, да напише да се то није десило. Тим којима сметамо, нека сметамо. Ако неко на тај начин испољава незадовољство што растемо, то заначи да смо на добром путу", рекао је Павић.

Он је навео да ДНС још није разговарао са другим странкама о коалиционом дјеловању за наредне изборе, јер је о томе још рано говорити, као и о кандидатима који ће се наћи на листама ове странке.

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Градишка Владимир Јанковић рекао је да се у протеклих годину дана странци прикључио велики број нових чланова, претежно младих.

"Видјели су у ДНС-у странку у којој могу да остваре своје циљеве и то је свима мотив да се што боље припремимо за наредне изборе", рекао је Јанковић.

Чланску карту званично је добио и Саша Лазић, одборник у Скупштини општини Градишка, који је прије пар мјесеци са већом групом људи прешао из СДС-а у ДНС.

Он је рекао да је у првом разговору са предсједником ДНС-а Мраком Павићем и предсједником Регионалног одбора странке Данетом Малешевићем увидио да је ДНС најбоља странка за њега и остале бивше чланове СДС-а, који су инсистирали на колективном учлањењу у нову странку.

Уручењу чланских карата новим члановима ДНС-а у Градишци присуствовали су потпредсједници ДНС-а Дарко Бањац и Драгомир Јовичић, предсједници регионалних одбора Дане Малешевић и Неђо Трнинић и други функционери странке.

Скупу ДНС-а присуствовао је и посланик у Парламентарној скупштини БиХ Ђорђо Крачмар, чији су синови Борис и Марко, такође, добили чланске карте ДНС-а.

Крчмар је рекао да скупу ДНС-а присуствује само у својству госта, а не као нови члан странке.

Извор: СРНА