latinica  ћирилица
05/12/2017 |  13:29 | Аутор: РТРС

Меси одбио стотине милиона од Манчестер ситија

Лионел Меси, најбољи фудбалер Барселоне, одбио је астрономску понуду Манчестер ситија, откривају новинари шпанске "Марке".
Лионел Меси (Фото: espnfc.com) -
Лионел Меси (Фото: espnfc.com)

Према писању реномираног мадридског листа, Аргентинац је одбио од "Грађана" 100 милиона евра бонуса за потпис, као и годишњу плату од 50 милиона нето, али није откривено да ли су у питању еври или фунте.

Уколико би плата била обрачуната у британским новчаницама, износила би скоро 57 милиона евра!

Шеик Мансур бин Зајед Ал Нахјан, власник клуба са "Етихада" желио је по сваку цијену да доведе петоструког освајача Златне лопте и није тражио изговоре, већ је понуду директно послао предсједнику Блаугране Ђосебу Марији Бартомеуу.

"Марка" пише да је период између двије сезоне ове године био "бити или не бити" за довођење Месија, као и да није било важно ни какав је однос менаџера Пепа Гвардиоле са својим бившим учеником – шеику је само Месио био у глави.

Понуда "Грађана" је била толико велика да су на Камп Ноу знали да морају да одговоре у сличном маниру, како би задржали човјека који је више пута поновио да жели да се пензионише у главном граду Каталоније. То је неколико пута током љета било потврђивано и демантовано, а он је коначно ставио потпис на продужење сарадње прије неколико дана.

Тада је постао најплаћенији играч свијета са годишњом платом од 43.000.000 евра, са могућношћу да порасте на пуних 50 милиона. Престигао је некадашњег саиграча Нејмара, као и великог ривала Кристијана Роналда и у клубу ће остати до 2021, када ће имати 34 године.

Извор: Б92