latinica  ћирилица
05/12/2017 |  15:50 ⇒ 16:57 | Аутор: РТРС

Српска има производе за брендирање

Конференција "Брендирање домаћих производа - Наше је боље", у Приједору је окупила привреднике и представнике локалне и републичке власти и то са једним задатком, да се произвођачима пруже одређена знања како би њихови производи могли постати и званични бренд.
Брендирање - ракија - Фото: РТРС
Брендирање - ракијаФото: РТРС

Дуњевача, шљивовица и виљамовка... само ове године произвођачу ракије са обранака Козаре донијеле су три златне награде. Незванично, Поткозарје има свој бренд.

Произвођач ракије из Козарске Дубице Миро Крњајић каже да су за ракију Поткозарја и други произвођачи, који су добијали медаље, истакли да заслужује епитет бренда.

Пут до брендирања одређеног производа није лак, али помоћ сваком произвођачу који се одлучи на овај корак, неће изостати од надлежних институција.

Предсједник подручне Привредне коморе Бањалука Горан Рачић рекао је да и другим домаћим произвођачима треба пружити шансу и сазнања како доћи до бренда.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић каже да Министарство настоји да заједно са Привредном комором Републике Српске отвори могућности и укаже шта је то што они треба да ураде да би њихов производ био конкурентан на тржишту.

Квалитет и конкуретност на тржишту, пут је до препознатљивости и брендирања.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић навео је да веома важно да производ дође у фазу брендирања, а када се стекне овај назив онда је то сигуран продор на широко тржиште, па и европско и свјетско.

Закључено је да Приједор и Република Српска имају ресурсе које треба промовисати, али и производе које треба брендирати.