latinica  ћирилица
05/12/2017 |  22:58 | Аутор: РТРС

ЛШ: Рома прва, Атлетико без осмине финала послије осам година (ФОТО)

Екипе Роме, Базела и Јувентуса обезбиједиле су пласман у нокаут фазу Лиге шампиона послије мечева шестог, посљедњег кола групне фазе.
Бајерн - ПСЖ (Фото:www.tz.de) - Фото: илустрација
Бајерн - ПСЖ (Фото:www.tz.de)Фото: илустрација

"Вучица", за коју је Александар Коларов поново одиграо цио меч, славила је против Карабага голом Дијега Перотија 1:0 (0:0) и тако као прва из групе Ц отишла у нокаут фазу.

Овакав расплет ситуације омогућио јој је Атлетико Мадрид ремијем са Челсијем у Лондону. "Плавци" су били бољи ривал, имали су квалитетније шансе, али их је тотално пресјекао водећи погодак Саула Њигеса у 59. минути, па је све што су успјели да ураде до краја био гол за изједначење преко штопера гостију Стефана Савића.

С друге стране, швајцарски шампион ништа није препуштао случају у групи А. Рано је повео против Бенфике у Лисабону, да би средином другог полувремена и потврдио пролаз. Стријелци за Базел били су Мохамед Ељунуси у петом и Димитри Оберлан у 65. минуту, а за домаће су свих 90 минута одиграли Миле Свилар и Андрија Живковић.

Базелу је помогао и Манчестер Јунајтед, иако су се само побринули за своју судбину, који је послије преокрета успио да порази московски ЦСКА. "Армејци" су повели у посљедњим секундама првог полувремена, али су онда Ромелу Лукаку и Маркус Рашфорд за мање од 90 секунди поставили коначан резутлат сусрета.

Немање Матића није било у саставу Јунајтеда, што је било и очекивано пред велики градски дерби наредног викенда у Премијер лиги.

У групи Д, под опасношћу се налазио првак Италије Јувентус, али су "бјанконери" погоцима Хуана Квадрада у 15. и Федерика Бернандескија у 90. минуту лако изашли на крај са прежаљеним Олимпијакосом у Пиреју.

ЛШ: Олимпијакос - Јувентус (фото: UEFA)

Јуве се тако придужио Барселони, која је "свој дио посла" против лисабноског Спортинга код куће такође рутински одрадила 2:0 (0:0).

Коначно, у групи Б није било драме пред посљедње коло, пошто су Пари Сен Жермен и минхенски Бајерн још раније осигурали пролаз. Ипак, Баварци су искористили прилику да се реванширају Парижанима за пораз у првом дијелу славивши на Алијанц Арени 3:1 (2:0).

Блистао је двоструки стријелац Корентин Толисо, док је једини гол за госте дјело Килијана Мбапеа.

Истовремено, Андерлех је славио на гостовању Селтику у Глазгову, али минималан тријумф није био довољан барем за пролаз у Лигу Европе.

Преостали мечеви 6. кола Лиге шампиона на програму су сутра навече.

Извор: Б92