latinica  ћирилица
06/12/2017 |  14:05 | Аутор: РТРС

"Црвено усијање" на Енфилду

Фудбалери Ливерпула играју против московског Спартака у посљедњем колу групне фазе Лиге шампиона, а побједа им гарантује прво мјесто у групи.
Лига шампиона: Севиља - Ливерпул - Фото: AFP
Лига шампиона: Севиља - ЛиверпулФото: AFP

Ситуација у Групи Е је потпуно отворена. Ливерпул је први на табели са девет бодова, док Севиља има бод мање. Спартак је тренутно трећи са шест бодова, док је Марибор одавно отписан.

Атмосфера у Ливерпулу ће прокључати ове ноћи. Ливерпул жели да овјери прву позицију, али може да остане и без Лиге шампиона.

У првом мечу ових ривала у Москви било је 1:1, што значи да Спартак има шансе да се пласира у наредну рунду - за то му је потребна побједа ове вечери у Енглеској.

То, наравно, неће бити нимало лако. Ливерпул не зна за пораз у Лиги шампиона, има двије побједе и три ремија, а посљедњи је био прилично шокантан.

"Црвени" су водили на полувремену против Севиље са 3:0, али су на крају добили само бод и нису завршили посао већ у претпосљедњем колу.

А у Марибору гостује Севиља. Екипа из Андалузије има "зицер", а зависно од резултата на Енфилду, Севиља може и са прве позиције и са друге у наредну рунду.

У Групи Е, Бешикташ је сигуран учесник нокаут фазе, али је велико питање ко ће са друге позиције у наредну рунду а ко ће се задовољити Лигом Европе.

Бешикташ има 11 бодова, а Порто и Лајпциг по седам. Монако свега два освојена бода.

Порто дочекује Монако, а Лајпциг ће угостити Бешикташ.

А у Групи Ф, Шахтјор и Манчестер сити имају прилику да помрсе рачуне Наполију.

Сити је први са максималних 15 бодова. Шахтјор други са девет, док Наполи има шест. Послљдњи је Фејенорд без бодова.

Шахтјор дочекује "грађане", док Наполи гостује у Ротердаму.

У групи Х, Тотенхем је први са 13 бодова, мадридски Реал је други са десет, а треће је Борусија из Дортмунда, која има разочаравајућу сезону и има два освојена бода из пет мечева.

Тотенхем има идеалну прилику да овјери прво мјесто, пошто у Лондону игра против кипарског АПОЕЛ-а, док у Мадриду играју Реал и Борусија.

Извор: РТС