latinica  ћирилица
06/12/2017 |  14:13 ⇒ 18:23 | Аутор: РТРС

Лукач-Врачар: Полицијска управа Добој остварује добре резултате (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао да Полицијска управа Добој остварује добре резултате, јер нема евидентираних тежих кривичних дјела убистава, а почињена разбојништва су у паду за 50 одсто.
Лукач - Врачар - састанак - Фото: СРНА
Лукач - Врачар - састанакФото: СРНА

Лукач је похвалио активности које су довеле до пада криминалитета на овом подручју за 15 одсто, као и повећања расвијетљеност кривичних дјела у односу на прошлу годину и имовинских кривичних дјела.

Након састанка са начелником добојске Полицијске управе Дмитром Врачарем, Лукач је рекао новинарима да је три пута више евидентирано средстава која су злоупотријебљена у привреди и то у износу од 15.000.000 КМ.

Према његовим ријечима, стање на подручју Полицијске управе Добој је задовољавајуће, а остале безбједносне процјене су повољне и добре.

Лукач је навео да је стање јавног реда и мира повољније за 15 одсто, да се улажу велики напори да се одржи добра безбједност саобраћаја.

Он је навео да статистички подаци указују на побољшање стања од како је прије девет мјесеци на мјесто начелника добојске Полицијске управе именован Врачар.

Говорећи о хапшењу четворице бивших припадника полиције у Власеници, он је навео да је било какав коментар сувишан, те да правда и истина треба да се докажу и да сви који су одговорни по било којем питању извршења кривичног дјела ратног злочина треба да одговарају.

"Надамо се само да ће судови који процесуирају такве ствари бити апсолутно непристрасни и једнаки према свима", нагласио је Лукач.

Он је изразио наду да ће бити санкционисани и починиоци ратних злочина над српским народом, подсјећајући да је до сада много више осуђених Срба, иако је и над њима почињен ратни злочин.

Лукач није хтео да коментарише случај хапшења Бањалучанина Ибре Муратовића у Словенији, због, како су пренијели поједини медији, кријумчарења бомби и оружја у Шведску, те навео да постоји добра сарадња са словеначком полицијом.

Када је ријеч о пројекту у вези са радарским системима, Лукач је је истакао да укупни трошкови њихове набавке и инсталисања износе 12.500.000 КМ, што је и предвиђено у студији изводљивости.

Он је навео и да Министарство унутрашњих послова Српске посједује грађевинску дозволу за изградњу центра за обуку у бившој касарни у Залужанима.

Начелник Полицијске управе Добој Дмитар Врачар рекао је да ће, поред оперативних активности, један од приоритета у наредном периоду бити и рад са локалним заједницама на реализацији видео надзора.

Врачар је навео да је са Лукачем разговарано и о јачању, обуци и опремању интервентних патрола на подручју у надлежности добојске Полицијске управе.

Извор: СРНА