latinica  ћирилица
06/12/2017 |  17:02 ⇒ 22:50 | Аутор: РТРС

Бошњаци у институцијама Српске позвали Хрвате на "борбу за конститутивност"

Представници Бошњака у институцијама Републике Српске позвали су изабране представнике Хрвата "на заједничку борбу ради остваривања пуне конститутивности и равноправности" на простору Републике Српске.
Саклић у Сребреници - Фото: СРНА
Саклић у СребренициФото: СРНА

Позивају на "отварање међустраначких разговора ради заједничког политичког наступа на простору Републике Српске ради  стицања потпуне равноправности и једнаких могућности за све грађане на простору Српске".

Након састанка потпредсједника Републике Српске, Рамиза Салкића са изабраним и именованим политичким представницима Бошњака, саопштено је да је разговарано о актуелним проблемима и изазовима с којима се суочавају Бошњаци повратници.

Састанку су присуствовали Сенад Братић, потпредсједник НСРС, те Един Рамић, федерални министар расељених особа и избјеглица, Кемо Чамџија, потпредсједавајући Вијећа народа Републике Српске, као и Мујо Хаџиомеровић, предсједник Клуба Бошњака у Вијећу народа Републике Српске и Адмир Чавка, предсједник Клуба посланика "Домовине" у НСРС.

Како је саопштено из Салкићевог кабинета, учесници састанка су осудили "наставак праксе негирања злочина над Бошњацима, величања ратних злочинаца и вријеђања жртава". Позвали су власт у Српској да се "окрене изградњи друштва једнаких могућности за све грађане, уз поштовање жртава и осуду ратних злочина".

Извор: Независне новине