latinica  ћирилица
06/12/2017 |  21:24 | Аутор: РТРС

Вучић-Чавушоглу: Београд посвећен даљем унапређењу билатералних односа

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је током сусрета турским шефом дипломатије Мевлутом Чавушоглуом да Србија остаје посвећена даљем унапређењу билатералних односа и сарадње у свим областима од обостраног интереса, као и наставку редовног политичког дијалога на високом и највишем нивоу.
Вучић - Чавушоглу - Фото: РТС
Вучић - ЧавушоглуФото: РТС

Он каже да су билатерални односи достигли највиши ниво до сада, о чему свједочи и велики број размијењених посјета званичника у протеклом периоду, међу којима је, најзначајнија посјета предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији.

"Србија очекује да ће почетак рада Високог савета за сарадњу између Србије и Турске, чије је формирање предвиђено заједничком политичком декларацијом потписаном приликом посете председника Ердогана, дати посебно велики допринос даљем јачању односа двеју држава", истакао је Вучић и нагласио да ће до краја године бити отворене још двије нове турске фабрике у Лебану и Житорађи.

Он је указао да је економија област којој се мора посветити кључна пажња, те да ће рад Високог савјета бити у функцији боље економске сарадње.

"Очекујемо веће присуство турских компанија и повећање турских инвестиција у Србији у наредном периоду", истакао је Вучић.

Вучић је захвалио за подршку коју Турска, која је и сама кандидат за чланство у Европску унију, даје Србији по питању евроинтеграција, саопштено је из Службе за сарадњу са медијима предсједника Србије.

Чавушоглу је оцијенио да је посјета предсједника Турске Србији била одлична и захвалио Вучићу на личном доприносу у њеној организацији.

"Србија је искрени пријатељ Турске и оно што Ви радите најбоље је за Вашу земљу, али и за читав регион", рекао је Чавушоглу Вучићу.

Извор: СРНА