latinica  ћирилица
07/12/2017 |  15:30 | Аутор: РТРС

Меси: Неуспјех у Русији? Сви треба да се повучемо

Капитен Барселоне Лионел Меси изјавио је да уколико репрезентација Аргентине доживи неуспјех на Мундијалу да сви играчи треба да се повуку из државног тима.
Меси (фото:goal.com) -
Меси (фото:goal.com)

"Уколико одиграмо лоше на првенству сви бисмо требали да се повучемо. Немогуће је остати ако се нешто тако догоди", рекао је Меси.

Он је прошле године послеиј пораза на пенале од Чилеа у финалу Копа Америке одлучио да се повуче из репрезентације због бројних критика, али се касније предомислио.

Признао је и да му је сједење на клупи Барселоне у претходне двије утакмице у Лиги шампиона јако тешко пало, али и да је свејстан да је то била исправна одлука тренера Ернеста Валвердеа због раније обезбјеђеног пролаза.

"Тешко прихватам када не играм или сам замијењем, али сам схватио и разумио да је таква одлука била најбоља. Бити на клупи је ужасно, иако споља дејлује другачије".

Меси и "Гаучоси" наредног љета у Русији покушаће да направе корак даље у односу на прошли Мундијал када су изгубили од Њемачке у финалу у продужецима (1:0), а први ривали у групи су им Хрватска, Исланд и Нигерија.

Дефанзивац Барселоне Хавијер Маскерано недавно је најавио да би могао да напусти национални тим.

"Нећу вам рећи шта ми је казао, али ћу га разумјети ако напусти екипе. Жели да игра више. Најљепша ствар је бити у екипи и бити задовољан, али он мисли да ће добијати већу минутажу", прокоментарисао је Меси.

Извор: Агенције